whatsapp-call whatsapp-call facebook-call linkedin
X

ליצירת קשר עם צוות משרדנו

השאירו את הפרטים ונחזור אליכם בהקדם:

    מדיניות הפרטיות

    ניהול דומיין והגנה עליו

    ניהול דומיין והגנה עליו

    ניהול דומיין והגנה עליו

    דומיין או מתחם הנו צירוף של מילים או אותיות אשר מהווה כתובת לאתר אינטרנט.

    בעולם העסקים המתקיים כיום, נודעת חשיבות משמעותית לדומיין בו עושה שימוש בית העסק ולעיתים רבות הדומיין מהווה ממש כרטיס הביקור וחלון הראווה לעסק עד כדי כך ששימוש של גורם אחר בדומיין של בית העסק עשוי להקשות באופן קריטי על קיומו של בית העסק. טבעם של דברים הנו שמשום שדומיינים הפכו קריטיים לקיומו של בית עסק נדרשה הסדרה של השימוש בהם.

    איך רוכשים בעלות בדומיין?

    באופן עקרוני, רכישה של דומיין הינה עניין פשוט וזול יחסית שבו פונים לחברות העוסקות במכירת דומיינים ורוכשים את זכות השימוש בדומיין לתקופה כזו או אחרת.

    עם זאת, אין בעצם רכישת הדומיין מחברה העוסקת במכירת דומיינים משום יצירה של בעלות או קניין באופן שיכול להוות הגנה מפני אחרים. כלומר, רכישת דומיין הינה למעשה קבלה של זכות לעשות שימוש בדומיין לתקופה כזו או אחרת, ולכן כדי ליצור מעין בעלות בדומיין יש צורך לעשות שימוש בכלים משפטיים אחרים אשר יממשו הגנה משפטית שתמנע שימוש של אחרים בדומיין.

    חשוב לציין, כי בכל מקרה רכישת הדומיין הינה לתקופה מוגבלת שבסיומה, במידה ולא התבצע חידוש של הדומיין, יאבד רוכש הדומיין את זכות השימוש בדומיין ויותר השימוש בו לכל הקודם.

    מהם הכלים המשפטיים הנוגעים להגנה על דומיין?

    שימוש שעושה אחר בדומיין אשר מהווה סימן מסחר שברשותי מקים את אפשרויות תביעה בגין עוולות שונות דוגמת: גניבת עין והטעיה בהתאם לחוק עוולות מסחריות ובהתאם לחוק עשיית עושר ולא במשפט.

    בהקשר של מניעה מאחר לעשות שימוש בדומיין שפוגע בי ו/או בבית העסק שלי, יש לציין כי הדרך הטובה ביותר הינה, במידה וטרם רכשתי אני את זכות השימוש בדומיין, להוכיח כי האחר עושה שימוש בדומיין אשר מהווה סימן מסחר שהנו בבעלותי. בחינת הבעלות על סימן מסחר נעשית בהתאם לפקודת סימני מסחר [נוסח חדש], תשל"ב-1972. חשוב לציין, כי בהתאם לפקודה אין חובה שיתבצע רישום של סימן מסחר כדי לזכות בהגנה האמורה ודי בכך שהדומיין המפר יהווה סימן מסחר מוכר היטב בחוגי הציבור הנוגע לעניין.

    עם זאת, יש לציין כי גם במידה שקיים רישום של סימן מסחר, במקרים מיוחדים, עדיין תינתן האפשרות לאחר לעשות שימוש בדומיין הנושא את סימן המסחר הרשום.

    מקרה מיוחד כזה אירע בעת שאדם בשם עוזי ניסן, שהיה בעלים של חברת מחשבים בארה"ב הנושאת גם היא את השם ניסן, רכש דומיין בשם www.nissan.com ונתבע על כך ע"י חברת הרכב המפורסמת ניסן. ביהמ"ש בארה"ב הכריע לטובת עוזי ניסן ונגד חברת הרכב ניסן וזאת משום שניסן אומנם עושה שימוש בשם החברה אך הוא החל לעשות שימוש בשם ניסן מחשבים עוד בטרם הפך שמה של יצרנית הרכב למפורסם.

    בכל נקרה, נציין כי מעבר לכל נושא הקשור בבעלות, סימני מסחר וכו' כל דומיין נדרש שיהיה הוגן ולא פוגעני. ככל שדומיין הנו פוגעני כלפי האחר, קמות עילות תביעה אחרות ונוספות שאינן בהכרח מעולמות הקניין הרוחני.

    איך מנהלים מחלוקת בעניין דומיין?

    מחלוקות בעניין השימוש בדומיינים מתעוררות חדשות לבקרים. בטרם פנייה לבתי המשפט בנושא ניתן לעשות שימוש במערכות, אשר קיימות במדינות רבות, אשר במסגרתן ניתן לערוך תהליך יישוב מחלוקת המהווה סוג של גישור. במדינת ישראל האחריות ליישוב סכסוכים באופן זה היא של איגוד האינטרנט בישראלי בהליך המתקרא DRP-IL. יצוין כי ההשתתפות בהליך זה הינה וולונטרית ותוצאותיו אינן מחייבות.

    מובן שככל שלא הגיעו הצדדים להסכמות בדרכי נועם עומדת בפניהם האפשרות לפנייה לערכאות משפטיות.

    לפרטים נוספים וייעוץ עם עורך דין אינטרנט, חייגו 052-544-0147

    ***מאמר זה מוגן בהתאם לדיני הקניין הרוחני וזכויות יוצרים. המאמר מובא כשירות לציבור ואין לראות בו תחליף לייעוץ משפטי פרטני***

    post-thumbnail

    ליצירת קשר עם צוות משרדנו

    השאירו את הפרטים ונחזור אליכם בהקדם:

      מדיניות הפרטיות

      שירותים נוספים

      דילוג לתוכן