whatsapp-call whatsapp-call facebook-call linkedin
X

ליצירת קשר עם צוות משרדנו

השאירו את הפרטים ונחזור אליכם בהקדם:

    מדיניות הפרטיות

    נוהל גילוי מרצון

    נוהל גילוי מרצון

    רבות דובר בשנים האחרונות על "נוהל גילוי מרצון" של רשות המסים והגברת המאבק של רשות המסים ב"הון השחור". נוהל גילוי מרצון הוא למעשה "עסקה" שבה "מלבינים" הון שלא דווח עליו עד כה, על ידי דיווח על הכנסות שטרם דווחו לרשות המסים וכן על הנכסים וההון אשר ממנו נובעות הכנסות אלו.

    סיבות לדווח על הכנסות

    הסכמי שיתוף המידע ההולכים ומתרבים בין רשויות המס של מדינות שונות ובניהן ישראל, הובילו למקרים בהם נישומים אשר לא דיווחו כלל על הכנסותיהם או דיווחו על הכנסותיהם רק במדינה בה פעלו אך לא בישראל, נדרשו לתת דין וחשבון למחלקת החקירות של רשות המסים במסגרת חקירה פלילית, אשר לוותה גם בדיונים אצל פקיד השומה לקביעת גובה המס שישולם על ההכנסות הלא מדווחות.

    הרגולציה אשר באה בעקבות הוספת חוקים למניעת הלבנת הון במדינות שונות, הובילה לכך שתושבי ישראל רבים, אשר מחזיקים בחשבון בנק בחו"ל, קיבלו דרישה מהבנק לפיה אם לא יאשרו (על ידי רואה חשבון או עורך דין) שחשבון הבנק והפעילות שמתבצעת בו מדווחים לרשות המסים במדינת התושבות שלהם, הבנק יאלץ לסגור להם את החשבון.

    נוסף על כך תמיד קיימת אפשרות שמידע אודות פעילות שאינה מדווחת לרשויות המס תגיע לרשויות המס באמצעות "קו הצדק" של רשות המסים (בעבר היה קרוי בשפת העם "מלשינון").

    אז מה לעשות כדי לדווח לרשות המסים?

    כאמור, רשות המסים מעודדת נישומים לבצע דיווח מקיף ומלא על הכנסותיהם מכל המקורות, על ידי דיווח על ההכנסה שלא דווח עד כה.

    אפשרות אחת היא הגשת דוחות שנתיים עבור השנים הלא מדווחות, תוך תקווה שרשות המסים תעדיף להשאיר את הטיפול בפקיד השומה בלבד ללא עירוב של מחלקת החקירות.  אציין כי במידה וכבר הוגשו דוחות שנתיים ונדרש תיקון לדוח קיים, מומלץ להיעזר ולהיוועץ באיש מקצוע בתחום המסים כדי לבחון את מידת החשיפה של הנישום לעבירה פלילית בעקבות הגשת הבקשה לתיקון הדוח.

    אפשרות נוספת היא שימוש בנוהל גילוי מרצון, כאשר במסגרת הנוהל ובהתקיים מספר תנאים מקדימים, מתחייבת רשות המסים שלא ינקטו כנגד הנישום המדווח הליכים פליליים ובלבד שאותו נישום ידווח על כלל הכנסתו וישלם את מלא המס כמתחייב על פי הדין.

    בנוהל גילוי מרצון, בגלגולו הנוכחי, קיימים שני מסלולי דיווח:*

    1. מסלול רגיל – בקשה מזוהה לגילוי מרצון.
    2. מסלול מקוצר – בקשה מזוהה לגילוי מרצון בסכום נמוך יחסית, כאשר ההליך במסלול זה הינו מזורז ומקוצר.

    נכון לעכשיו שני המסלולים בתוקף עד ליום 31 בדצמבר, 2019.  לאחר מכן, בהעדר אורכה של הוראת הביצוע על ידי רשות המסים, ייסגר חלון ההזדמנויות לעשות שימוש בנוהל גילוי מרצון.

    סיכומו של דבר

    בין אם קיים חשש שהכנסות שאינן מדווחות יובילו יום אחד לכך שמחלקת החקירות של רשות המסים תדפוק בדלת ותידרשו לחקירה מאד לא נעימה או שהבנק בחו"ל בו אתם מנהלים חשבון דורש מכם הצהרה על כך שאתם מדווחים על ההכנסות בחשבון לרשויות המס בישראל, ככל הנראה נוהל גילוי מרצון הוא פתרון מצוין עבורכם.

    *בעבר היה קיים מסלול נוסף – מסלול אנונימי.

    ניתן לפנות לעו"ד ניצן מסד לשם קבלת ייעוץ משפטי ראשוני בטלפון 052-544-0147

    ***מאמר זה מוגן בהתאם לדיני הקניין הרוחני וזכויות יוצרים. המאמר מובא כשירות לציבור ואין לראות בו תחליף לייעוץ משפטי פרטני***

    post-thumbnail

    ליצירת קשר עם צוות משרדנו

    השאירו את הפרטים ונחזור אליכם בהקדם:

      מדיניות הפרטיות

      שירותים נוספים

      דילוג לתוכן