whatsapp-call whatsapp-call facebook-call linkedin
X

ליצירת קשר עם צוות משרדנו

השאירו את הפרטים ונחזור אליכם בהקדם:

    מדיניות הפרטיות

    מיסוי מטבעות קריפטוגרפים

    מיסוי מטבעות קריפטוגרפים

    "מטבעות קריפטוגרפים" או "מטבעות וירטואליים" (בקיצור 'קריפטו') כגון ביטקוין, איתריום, לייטקוין, דוגיקוין, ריפל עלו לכותרות בשנים האחרונות, בין היתר, בהקשר של התעשרות מהירה עבור אנשים שזיהו את הפוטנציאל מוקדם והשקיעו, לפני שהשווי זינק באלפי אחוזים. אך התעשרות (ובמיוחד מהירה) באה ביחד עם דרישה של מס הכנסה לתשלום מס.

    האם צריך לשלם מס על רווחים מקריפטו?

    נישומים טענו בעבר שהרווחים מקריפטו פטורים ממס שכן מטבעות קריפטו הינם ככל מטבע חוץ אחר (לדוגמה דולר) אשר עליה בערכו (הפרשי הצמדה) פטור ממס לפי סעיף 9(13) פקודת מס הכנסה. מנגד מס הכנסה מצידו הביע עמדה נחרצת (אשר גובתה בחוזר בעניין) לפיה קריפטו נכנס תחת ההגדרה הרחבה של "נכס" וככזה בעת מכירה של קריפטו (בהעדר פעילות עסקית) יחול מס רווח הון.

    אי ההסכמות בין הנישומים למס הכנסה הגיעו לבית המשפט המחוזי בעניין ע"מ 11503-05-16 קופל נ' פקיד שומה רחובות, אשר ביום 19 במאי, 2019 נתן פסק דין לפיו הכנסה ממטבעות קריפטו (במקרה הזה ביטקוין) תמוסה כמכירת נכס לכל דבר ועניין. פסק דינו של בית המשפט נשען על שלושה עדנים:

    1. נדרש ביטוי פיזי-מוחשי כגון שטר או מעות, בכדי להיכנס לסיווג של "מטבע חוץ".
    2. על מנת להיחשב כ"מטבע חוץ" הקריפטו צריך להיות "הילך חוקי" במדינת חוץ, קרי לזכות להכרה של בנק מרכזי.
    3. לא נעשה שימוש בקריפטו כ"יחידת חישוב ערך", קרי חברות ואתרים אינם מציגים את מחירי המוצרים והשירותים בקריפטו אלא נוקבים במחיר במטבע המקומיים (דולר או אירו) ואף אין מקומות רבים בהם ניתן לשלם באמצעותו עבור שירות או סחורה באופן ישיר.

    על כן הסיק בית המשפט כי ביטקוין אינו עונה להגדרה המשפטית של "מטבע חוץ" ויתרה מכך שהשימוש נעשה בו הוא אינו כפי השימוש שנעשה בכסף או מטבע. על כן המס שיוטל על רווחים מקריפטו יהיה מס רווח הון כפי שמוטל על מכירת נכס.

    על אף האמור לעיל בית המשפט חתם את פסק הדין בהבהרה ,שכך המצב כיום ולא מן הנמנע שבעתיד ההתייחסות לקריפטו תהיה שונה.

    האם זה סוף פסוק?

    ממועד מתן פסק הדין ועד כתיבת שורות אלו, חלו שינוים רבים בעולם הקריפטו, אשר ייתכן שיש בהם כדי למוטט את שלושת העדנים עליהם נשען פסק הדין, בניהם:

    • אימוץ ביטקוין כהילך חוקי על ידי מדינת אל סלבדור.
    • קבלת קריפטו מסוגים שונים כאמצעי תשלום על ידי תאגידים גלובליים ואף הצגת עלות המוצר או השירות בקריפטו.
    • ניסויים והצהרות על שימוש עתידי במטבע דיגיטלי מדינתי על ידי מדינות כגון סין.

    סיכומו של דבר

    על אף שכיום רווחים מעליית ערך של קריפטו ממוסים כרווח הון, טרם נאמרה המילה האחרונה בנוגע לאופן המיסוי של רווחים מקריפטו. רק ימים יגידו האם ההתפתחות הטכנולוגיות והמציאות הדינמית של התחום תאתגר את האופן שבו ממסים רווחים מקריפטו כיום.

    משרדנו עוסק בייעוץ בתחומי מיסוי שונים ומגוונים ובניהם מיסוי קריפטו.

    לצורך קבלת ייעוץ טלפוני ראשוני ניתן לפנות לעו"ד ניצן מסד ממשרדנו בטלפון – 052-544-0147

    ***מאמר זה מוגן בהתאם לדיני הקניין הרוחני וזכויות יוצרים. המאמר מובא כשירות לציבור ואין לראות בו תחליף לייעוץ משפטי פרטני***

    post-thumbnail

    ליצירת קשר עם צוות משרדנו

    השאירו את הפרטים ונחזור אליכם בהקדם:

      מדיניות הפרטיות

      שירותים נוספים

      דילוג לתוכן